DIGITALIZACIJA ALI INDUSTRIJA 4.0

V vsaki razpravi o pomenu digitalizacije podjetij se na neki točki pojavi beseda »Industrija 4.0«. Kaj pa stoji za formulo »4.0« in ali jo potrebuje vaše podjetje?

več

Zakaj je vredno digitalizirati podjetje?

Ali je digitalizacija poslovanja res glavni pogoj za preživetje in razvoj podjetja v sodobnih razmerah? Ne glede na panogo in velikost podjetja ni vedno enostavno uvesti digitalnih rešitev. Vendar je za to dovolj razlogov. 

Z uporabo digitalnih tehnologij:

  • lažje je najti in obdržati stranke S pomočjo digitalnih komunikacijskih kanalov je lažje obdržati stare stranke in najti nove. Uporaba digitalnega trženja prav tako pomaga privabiti nove stranke.
  • lažje zaposliti, usposobiti in zadržati zaposlene Uporaba socialnih omrežij in specializiranih elektronskih storitev olajša iskanje novih zaposlenih. Uporaba digitalnega učenja (seminarji, korporativne knjižnice) poenostavlja in pospešuje usposabljanje in strokovni razvoj zaposlenih.
  • izvajati posamezna naročila strank bolj poceni Digitalne tehnologije pomagajo podjetjem, da svojo proizvodnjo hitreje prilagodijo različnim zahtevam kupcev: tudi posamezne izdelke je mogoče izdelati z minimalnimi stroški.
  • učinkoviteje nadzirati poslovne in proizvodne procese Digitalne tehnologije omogočajo učinkovitejše upravljanje in nadzor poslovnih procesov. To velja tako za nastavitev časa proizvodnje in porabe energije kot za vzdrževanje opreme.
  • je mogoče razviti inovativne ponudbe, ki spodbujajo donosno rast Rast podjetij je zdaj odvisna od sposobnosti razvijanja inovativnih digitalnih izdelkov, storitev, poslovnih modelov ali razširitve poslovnega modela s spletno ponudbo.