DIGITALIZACIJA ALI INDUSTRIJA 4.0

V vsaki razpravi o pomenu digitalizacije podjetij se na neki točki pojavi beseda »Industrija 4.0«. Kaj pa stoji za formulo »4.0« in ali jo potrebuje vaše podjetje?

več

Pet korakov do digitalizacije

Digitalna preobrazba je glavni izziv za večino sodobnih podjetij, ne glede na njihovo panogo. O pomembnosti digitalizacije pričajo številne študije, znanstvene publikacije in statistika podjetij, ki so že šla po tej poti. Takšne preobrazbe prinašajo tako velike priložnosti kot nove izzive in tveganja. Naše smernice vam bodo pomagale obiti večje ovire in postavile trdne temelje za digitalno preobrazbo vašega podjetja.

Za mnoga srednja in majhna podjetja je izraz »digitalizacija« zelo abstrakten pojem, v uporabljenem smislu si ne znajo predstavljati, kako je to mogoče uporabiti zanje. Konec koncev so vsa podjetja zelo različna, odvisno od panoge, velikosti, zahtevnosti in stopnje digitalizacije. Poleg tega obstajajo zelo različni začetni pogoji zaradi korporativne kulture, organizacije in finančnih zmožnosti podjetja.

Ta priročnik je namenjen predvsem lastnikom in upraviteljem malih in srednje velikih podjetij, da sami načrtujejo in začnejo postopek digitalizacije. Lahko boste odgovorili na osnovna vprašanja: kako začeti postopek digitalizacije v podjetju? Koliko to spremeni podjetje? Kako bo v prihodnosti videti moja vloga vodje v podjetju? Vodnik smo razdelili na 5 korakov: