DIGITALIZACIJA ALI INDUSTRIJA 4.0

V vsaki razpravi o pomenu digitalizacije podjetij se na neki točki pojavi beseda »Industrija 4.0«. Kaj pa stoji za formulo »4.0« in ali jo potrebuje vaše podjetje?

več

Kako prepričati zaposlene k digitalizaciji?

Digitalizacija bo močno vplivala na vsakodnevno delo vaših zaposlenih. Njihova reakcija je lahko različna: ne samo navdušena, ampak tudi dvomljiva. Zato je odprtost glavno načelo uvajanja digitalizacije v podjetju! Jasno opišite prednosti prihajajočih sprememb - za prihodnost podjetja in za zaposlene: uporabnost, mobilno delo in izdelava aditivov lahko na primer izboljšajo številne procese. Z digitalnim izobraževanjem lahko zaposlene pripravite na spremembe in izboljšate njihovo digitalno znanje.

  • Priročnost uporabe Uporabnost opisuje, kako so informacijski sistemi uporabnikom prijazni. V podjetjih ima uporabnost pomembno vlogo tako za zaposlene kot za stranke: bolj kot zaposleni znajo uporabljati programsko opremo, bolj so učinkoviti.
  • Mobilno delo Pametni telefoni in tablični računalniki poenostavljajo poslovne in proizvodne procese v podjetju. Daljinsko upravljanje proizvodnje z uporabo omrežnih storitev ter uporaba posebnih aplikacij s strani zaposlenih pri izvajanju njihovih dejavnosti bosta pripomogli k večji učinkovitosti dela.
  • Prihranek delovnega časa Digitalne tehnologije podjetjem ne omogočajo le, da se specializirajo za določena področja ali izdelujejo izdelke po naročilu, temveč tudi pomagajo nadzirati in prihraniti čas.
  • Digitalno izobraževanje Novi proizvodni procesi v podjetju postavljajo nove zahteve glede usposobljenosti in spretnosti zaposlenih. Digitalno izobraževanje jih opremi z znanjem in veščinami, ki jih je treba pripraviti na spremembe.