DIGITALIZACIJA ALI INDUSTRIJA 4.0

V vsaki razpravi o pomenu digitalizacije podjetij se na neki točki pojavi beseda »Industrija 4.0«. Kaj pa stoji za formulo »4.0« in ali jo potrebuje vaše podjetje?

več

Kako digitalizirati znanja?

Uspeh podjetja je odvisen nenazadnje od znanja in spretnosti zaposlenih. Izziv je omogočiti, da je znanje o določenem postopku ali izdelku na voljo vsem vpletenim. To še posebej velja, če izkušeni delavci zapustijo podjetje - se upokojijo ali odidejo v drugo podjetje.
Digitalne tehnologije pomagajo deliti in ohraniti obstoječe znanje. Obstajajo različne metode zbiranja in posredovanja znanja, na primer v podatkovni zbirki strokovnjakov v obliki spletnega seminarja ali videoposnetka.

  • Prenos digitalnega znanja Ko znanje naključno posredujemo, lahko informacije hitro izgubimo. Strukturiran prenos znanja je še posebej pomemben, kadar mora podjetje slediti zapletenim in nestandardiziranim procesom.
  • Baza znanja zaposlenih V mnogih primerih podjetja sploh ne vedo, kakšne kompetence imajo njihovi zaposleni, obstoječe znanje pa pogosto ostane neizkoriščeno. Zato je pomembno, da so informacije o kvalifikacijah zaposlenih javno dostopne.
  • Digitalizacija tehničnih kart Da bi ohranili kakovost izdelkov, je pomembno, da podjetje upošteva proizvodne standarde. To je mogoče doseči s proizvodnimi listi v digitalni obliki.
  • Notranja komunikacija Notranja komunikacija odločilno vpliva na pojav novih znanj in na interakcijo zaposlenih v podjetju. Zahvaljujoč posebni programski opremi lahko izmenjavo informacij olajšamo v času in prostoru.